Bergvärmeinstallation

Allt för en lyckad bergvärme installation

Anlita en murare

Om du funderar på att installera bergvärme så behöver du en certifierad installatör. Precis som när du gör andra svårare arbeten som fasadrenovering och betongjutning och anlitar en murare så anlitar du en borrare när du skall ha bergvärme.

Byggteknik och material har förändrats genom åren för murare, idag är det vanligast att man arbetar med tegel och lättbetong och sedan någon form av puts. Det finns inga genvägar men gott om omvägar för den okunnige. Precis som en felaktig borrning är svår att åtgärda så är det också svårt för en murare att åtgärda ett felaktigt bygge. Nya fasader kräver att man anlitar kunnig hjälp. Det spelar egentligen ingen roll om det handlar om en enkel fasadtvätt, omputsning eller en total fasadrenovering – duktiga murare gör jobbet snabbt och effektivt och de levererar resultat som håller.

En borrare skall vara certifierad enligt de krav uppställda av SGU (Sveriges Geologiska Undersökningar) i samarbete med branschorganisationer och Sveriges avantiborrares förening.

Välj en installatör som är totalentreprenör så har du endast en ansvarig för hela installation med ett uppbyggt samarbete mellan borrare och installatör. Du vill verkligen undvika problem som läckage och störande ljud. De flesta är dock nöjda med sin bergvärmeinstallation och de ger oftast den energiprestanda som installatören angett.

Bergvärme är en relativt dyr investering, som lönar sig i längden då dina uppvärmingskostnader sänks rejält. Men då gäller det givetvis att din installation blir korrekt. Så se till att beställa från en erkänd och certifierad installatör så skall du se att bergvärme kommer löna sig för dig också.

17 okt 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)